Samoerai doorbreekt taboe op nieuw nummer ‘9999’

Na zijn bijdrages voor de Grafgravers is Samoerai terug met nieuw solomateriaal. Het thema van het nummer ‘9999‘ is gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Ellen Vermeulen uit 2014. De docu volgt enkele zwakzinnige criminelen uit de gevangenis van Merksplas die, door hun psychische aandoening, niet verantwoordelijk zijn voor hun daden, maar toch de gevangenis in vliegen. Het cijfer ‘9999’ duidt op hun toekomst zonder behandeling en zonder perspectief.

Samoerai kruipt in de huid van de gedetineerden en schetst de harde realiteit die personen met een psychische aandoening vaak te verduren krijgen.  Met deze track doorbreekt de West-Vlaamse rapper een taboe die tegenwoordig nog steeds hangt rond deze problematiek. En dit niet alleen bij gedetineerde zwakzinnigen, maar ook rond iedereen die te kampen krijgt met psychische problemen in onze huidige maatschappij.

Met een meeslepend refrein en een tekst die je niet onberoerd laat, weet Samoerai wederom via hiphop thema’s aan te raken die we tegenwoordig weinig te horen krijgen. Beluister het melancholische nummer hieronder.

“T’ is geschift, ze steken mien in e gesticht
gin contact en gin liefde, ze wissen me gezicht”