Een decennium 101Barz maar slechts 6 Belgische studiosessies

Groot feest in Nederland, want daar blaast hét hiphop platform 101Barz maar liefst tien kaarsjes uit. Rotjoch krijgt in de nationale media eindelijk de erkenning die hij al tijden op zak zou mogen steken.

Zo schoof hij aan bij de grootste Nederlandse talkshow ‘De Wereld Draait Door’ voor een interview en een studiosessie. Het Youtube kanaal is al jaren de springplank voor rappers uit Nederland. Geselecteerd worden voor een studiosessie is een veelbetekenende keurstempel. 101Barz gaat het hele jaar door z’n tienjarige bestaan vieren en heeft zelfs een concerttour op de agenda staan.

België mag gerust ook wat confetti in de lucht werpen, maar we hebben niet zo heel veel te vieren. Op 10 jaar tijd waren er maar zes rappers of groepen die mochten passeren in de studio: 2000 Watt (Diamantairs +1), Safi & Spreej, Diamantairs (2000 Watt -1), Kleine Ben & King B, Woodie Smalls en Soufiane Eddyani. Het ziet ernaar uit dat we Coely en Dutch Norris binnenkort mogen toevoegen aan deze lijst. Toegegeven, toen 2000 Watt mocht passeren was dat voor alle Vlaamse hiphopliefhebbers een mijlpaal, maar de Belgische concertorganisatoren liggen niet wakker van een passage aan 101Barz.

Ondanks enkele pogingen slaagt België er ook niet in om de formule succesvol te kopiëren. Zo gaat 101Barz vlot over de miljoenen views heen (ook met de Belgische rapper Soufiane Eddyani), en raakten de Belgische alternatieven tot nu toe niet veel verder dan de vriendenkring van de desbetreffende artiesten. Dus handen uit de mouwen om te zorgen dat onze artiesten ook op de radar van 101Barz terechtkomen, en verder kwalitatieve Belgische alternatieven uitwerken (en vriendelijk doormailen naar FLUS)!

Vind je het belangrijk dat Belgische artiesten een plaats krijgen op 101barz of heeft België nood aan een eigen platform? Laat het weten in de comments.