Nieuw in de scene: Yung Graci

FLUS sprak met de jonge rapper Yung Graci die begin mei zijn debuutep “Kalender Ellende” uitbracht.

De vijf nummers op het ep zijn heel divers. “Iedereen vindt er wel een nummer dat hij kan smaken”, meent Graciano Dos Santos a.k.a. Yung Graci. De 18-jarige Limburger is geboren in Angola en woont in Overpelt. Sinds zijn elfde freestylet hij, het schrijven volgde op zijn dertiende nadat hij geïnspireerd raakte door een schoolvriend. Op zijn vijftiende won hij op school een wedstrijd in het kader van gedichtendag: zijn video op YouTube haalde meer dan 10 000 views. Dit gaf hem een boost om te blijven doorgaan.

Naar aanloop van zijn ep bracht Yung Graci zijn “2 Minuten serie “ uit: drie nummers van ongeveer twee minuten. Van deze tracks, “Trap Op Z’n Fiets“, “Late Nachten” en “Eigen Route” verschenen telkens ook videoclips. Daarnaast bracht hij laatst een videoclip van “Plaatje” uit.

 

Soms zit Graci samen met Malik in de studio in Antwerpen. Malik bracht laatst zijn debuutproject “Red Light” uit en producet zelf ook, o.a. voor Young Graci. YG houdt van de afwisseling tussen Malik en Staf, zijn Limburgse producer. Hij experimenteert graag met verschillende stijlen en belooft nog een en ander uit te brengen. Vandaag, zaterdag 18 juni, treedt hij op in zijn woonplaats, tijdens de EK-voetbalmatch België-Ierland. Een belangrijke dag voor hem, schreef hij op Twitter: “Velen die aan mij twijfelden gaan me zien doen wat ze dachten dat ik niet kon.”