Daniël Busser en Ares vertellen over hun samenwerking

Wie Daniël Busser wat volgt en zijn nieuwe ep “Vrije Val” gecheckt heeft, ziet dat hij een remix maakte van Ares’ “DNA” en de Nederlander ook “B2B” producete. Lees hier meer over hun samenwerking die zowaar door FLUS zelf tot stand kwam.

Daniël Busser over Ares

“Op het optreden dat FLUS vorig jaar in Berchem mee organiseerde hebben we elkaar leren kennen”, vertelt Daniël Busser. “Ik had toen superveel respect voor hem, nu misschien zelfs nog meer omdat ik weet what’s going on bij hem. Voordat hij opkwam, had Ares de moeite gedaan om naar mijn set te luisteren. Dat waarde ik. Hij zei me achteraf dat hij verschoten was van wat ik kon. We hebben elkaar later gecontacteerd en ondertussen had ik mezelf nog meer kunnen ontwikkelen.”

 

“De beste ervaring qua samenwerkingen was met Ares”

 

“De tracks met Ares zijn bij hem in Oosterhout gemaakt. Dat was een heel andere sfeer, veel losser. De beste ervaring qua samenwerkingen was trouwens met Ares. Je kan hem moeilijk in een tekstje omschrijven. Hij doet alleszins wat hij wil. Letterlijk. Veel mensen zeggen dat, maar kijken nog altijd naar anderen. Een deel van mij herken ik ook in zijn muziek. Het losse, het speelse, veel flows en hard willen komen. Ook het schijt hebben aan alles.”

Ik ben blij dat hij me dope vindt. Op vlak van Nederlandse hiphop was Ares ongeveer de helft van wat ik luisterde. “Road Trip” kon nog net in mijn tracklist, omdat ik de leeftijd had van de doelgroep waarvoor hij het maakte. Ik vind dat hij daarna ook een goede switch heeft gemaakt. “Beter Niet Dood” is en heel mooie, gedurfde titel. Ook op zijn mixtape “?” heb ik heel hard gevibed.”

Ares over Daniël Busser

Rens Ottema alias Ares herinnert zich het optreden van Daniël Busser nog. “Vorig jaar was hij echt nog klein, ik begreep niet dat hij zo sick was. Toen hij bij ons is komen opnemen hebben we wat gechilld, Spreej was er ook bij. We hebben hem ook meegevraagd bij een paar van onze shows. Ik vind hem hard.”

 

“Hij brengt zijn teksten heel fel zonder negatief te zijn. Hij wil heel graag zichzelf bewijzen, dat had ik ook op zijn leeftijd.”

 

“In deze fase van zijn leven moet hij gewoon muziek blijven maken en niet ontmoedigd worden als anderen hem niets gunnen. Ik denk dat het belangrijk is dat wij hem die kans hebben gegeven om in Nederland op te treden. Hij is bovendien een aardige gast, heel gedreven ook. Hij brengt zijn teksten heel fel zonder negatief te zijn. Hij wil heel graag zichzelf bewijzen, dat had ik ook op zijn leeftijd.”