Couleur Café goes hiphop

Ook dit jaar brengt het Brusselse festival in Tour & Taxis drie dagen lang (1, 2 en 3 juni) een mix van hiphop, soul, funk, word, reggae, dub en latin. Met 4 podia en een line-up van 66 artiesten, waaronder heel wat hiphopacts, kijkt FLUS enorm uit naar Couleur Café.

Dag 1

Al op de eerste dag kan jij je van je sokken laten blazen door de soul van rapster en dichteres Akua Naru. Voor de liefhebbers van Franstalige rap is deze vrijdag een absolute hoogdag, met zowel Oxmo Puccino als de Congolees-Belgische rapper G.A.N. (a.k.a Gandhi) die de line-up sieren. Verder is er nog Ambiance à l’Africaine met de meezingers van Magic System. Helemaal verrukt is FLUS met de twee grote namen uit de V.S., Method Man & Redman.

Dichter bij huis is Belgische hiphop weer een verfrissend project rijker met de recente samenwerking tussen Roméo Elvis & Le Motel. Het wordt uitkijken naar wat zij er on stage van maken. Ook is het opmerkelijk dat Woodie Smalls, misschien wel één van de meest besproken Belgische rappers van dit jaar, op dezelfde dag geprogrammeerd werd als Selah Sue. Zij stonden eerder al samen op een podium. FLUS hoopt dan ook op een présence surprise en een tweede ronde van de muzikale chemie die de twee hebben.

 

Woodie Smalls en Selah Sue staan op dezelfde dag geprogrammeerd. Zorgen zij opnieuw voor een muzikale mix?

flus-selah-sue-woodie-smalls-earned-it-the-weeknd-france-2-taratata-video

 

Dag 2

Ook op de tweede dag van Couleur Café kan je viben op Franse rap. Alpha Wann sierde de affiche al eerder ten tijde van zijn plaat “1995” en belooft nu opnieuw het podium af te breken. Helemaal uit het zuiden van de V.S. kan je authenticiteit en dikke producties verwachten van CUNNINLYNGUISTS. Nog meer fun en funk op zaterdag met een set van De La Soul. De groep kondigde eerder al een nieuw album aan dat deze zomer zou uitkomen. Ook superproducer Hudson Mohawke zijn ondefinieerbare pareltjes zullen over het festivalterrein klinken.

 

Dag 3

De laatste dag van Couleur Café 2016 brengt nog meer talent onder de producers met de Amerikaanse Apollo Brown. Brown werkte eerder al samen met o.a. Ghostface Killah, Masta Ace en J Dilla en wordt deze zomer vergezeld door Guilty Simpson, een MC die nog aan J Dilla zijn zijde stond. Frankrijk is ook op zondag present met Soprano als afgevaardigde Marseillais. Als kers op de Couleur-taart doet De Jeugd Van Tegenwoordig nog een keer voor hoe je écht een feestje bouwt op een festival. Zet je schrap voor een lekker absurde, immer energieke show.

Naast deze heerlijke, gevarieerde line-up kijkt FLUS ook uit naar het bekende Palais du Bien Manger op Couleur Café, waar je gerechten van over heel de wereld terugvindt in meer dan 40 eettenten.
On va manger, manger.

Hieronder geven we alvast een muzikaal voorproefje.

Alpha Wann – Barcelone

Akua Naru – Poetry: How Does It Feel Now???

Oxmo Puccino – Artiste

Roméo Elvis x Le Motel – Morale

CunninLynguists – “Looking Back (Acoustic)” f/ Anna Wise of Sonnymoon