Hoezo, de clubhit “Panda” is niet van Future?

In clubs is de track “Panda” niet weg te denken. Er verschijnen verschillende dansvideo’s op en het nummer komt bij ons zelfs binnen op #22 in de “Ultratop 50 Urban”. Toen we hem thuis wilden beluisteren, zochten we allemaal op “Future – Panda”. Helaas zonder succes. Daarop probeerde je enkel  op “Panda” te zoeken en wat blijkt? Het nummer is niet van Future, maar van een zekere Desiigner.

Het gekke is dat deze artiest slechts 19 jaar is en in februari een platencontract tekende bij Kanye West’s G.O.O.D. music. Het lag misschien voor de hand na de track “Pt.2”, de remix van Yeezy op zijn recente “The Life Of Pablo”-album en de samenwerking op de track “Freestyle 4”.

pushat-desiigner

(Pusha T en zijn kersverse collega Desiigner)

De productie kwam dan weer uit handen van een 22-jarige beatmaker uit Engeland, genaamd “Menace”. In 2014 had hij de beat online gesmeten onder de naam “Ace Hood/ Meek Mill/ Wale Type Beat”. Zijn inspiratie voor de beat haalde hij uit The Joker en DC Comics. Wat Menace zich nog herinnert is dat hij de beat voor slechts $200 verkocht aan een rapper uit Brooklyn. De rest is geschiedenis!

De vergelijking met Future is natuurlijk niet vreemd. Er dook ook een video op van Future’s eerste reactie op het nummer in de club. Zo zie je een verborgen verbazing en gaat hij meteen richting zijn crew met de vraag wie dit is. Op een liveshow maakte hij duidelijk door te zeggen: “There’s only one future, i’m really the plug”, gevolgd door de track met lyrics in de intro “Draped in all designer”.  Je zou denken dat hierdoor een soort beef zou onstaan, maar Desiigner stond recht in zijn schoenen en vertelde dit aan Complex:  “God gave him a blessing, but he gave me a blessing too. I ain’t gonna doubt the man’s music. He make beautiful music too. Music is made every day. Big ups to him, big ups to Future. I actually like Future’s music. I like his music, you feel me. I’m not a hater or a critic on him, you know, I do me. God bless him, God bless me.”