Nieuw in de scene: Grey

Deze jonge Engelstalige mc is er één om in de gaten te houden. De 20-jarige Antwerpenaar besloot een jaar geleden om zijn muziek online te brengen op SoundCloud. Inmiddels verzamelde hij al een hele hoop enthousiaste reacties. Grey wil met Engelstalige muziek meer bereik. In het najaar mikt hij op een mixtape.

Will Michiels maakt al een dikke tien jaar muziek. Vorig jaar vond hij zijn niveau voldoende hoog om zijn nummers effectief uit te brengen. Deze bracht hij ook op enkele optredens. Grey zit nu aan zeven tracks, waaronder “Ain’t No Way”, “Who You Are” en “Watch What Happens”. De sound bevat een zekere consistentie. Grey geeft bescheiden toe dat hij een zekere eigen stijl heeft.

 

“Ik had al bij een label kunnen zitten.”

 

Hij schrijft graag (vandaar zijn studie journalistiek) en produceert ook alles zelf. Een doe-het-zelver dus. “Ik had al bij een label kunnen zitten, vooral na “Who You Are” kwam er interesse. Ik ben er niet op ingegaan: ik wil mijn eigen ding doen.” Grey haalt zijn inspiratie uit vele soorten hiphop en andere muziekgenres, zoals jazz. Ook uit films, boeken en het dagelijkse leven haalt hij zijn muzikale brandstof.

Woods

Grey rapt in het Engels, een taal waarin hij zich thuis voelt en waarmee hij meer mensen kan bereiken. “Met je moedertaal geraak je niet verder dan Vlaanderen en Nederland. Ik heb de ambitie om meer mensen aan te spreken.” Hij identificeert zich vooral met Engelstalige rappers en die liggen in eigen land niet voor het grijpen. “Om er toch eentje te noemen: Woods (zijn neef, nvdr.)”