Marmalade Productions brengt eerste compilatiealbum uit

Vrijdag komt het eerste compilatiealbum van Marmalade Productions uit, genaamd “Bosbessen Marmalade”. Op de cd komen zowel solotracks als samenwerkingen van labelleden Wits, Roncha, Don Luca, JEF, Baz en Fatty K.

Het is het eerste teamproject van Marmalade Productions. Dat  werd vorig jaar opgericht door Baz en Fatty K, vertrekkend vanuit die laatste zijn muziekstudio. Bosbessen is blijkbaar de favoriete confituursmaak van het label. “We waren op zoek naar een origineel concept waarmee we in de toekomst verder zouden kunnen werken”, vertelt Bas Maes (Baz). “Toen Don Luca het bosbessenvoorstel deed, vond iedereen het oké.”

Marmalade Weekend

De basis van dit verzamelalbum werd gelegd in het ‘Marmalade Weekend’ eind 2014 dat een productieweekend werd in een Nederlands vakantiepark. “Liefst tien tracks werden daar geschreven en opgenomen”, vertelt Baz. Het team is vrij nieuw, toch verliep volgens Baz alles vrij organisch. “Wat teambuilding was belangrijk: Don Luca had Wits nog nooit ontmoet, maar ze konden het onmiddellijk met elkaar vinden.” Daarnaast werd het ook een productief weekend. Baz: “Don Luca en Roncha hebben al kinderen: zij konden zich in dat weekend volledig focussen op hun muziek. Op basis van de goede ervaring hebben we besloten om vanaf nu tweejaarlijks erop uit te trekken.”

Veel verwachtingen voor Wits

Er wordt veel verwacht van beatmaker Wits, die pas officieel is aangesloten bij Marmalade-team. Hij bracht laatst zijn beattape “Soi 14” uit. Volgens Baz heeft de Leuvenaar veel in zijn mars. “Momenteel is hij onbekend. Ongetwijfeld verandert dat”, meent Baz, die Wits van zijn slaapkamer naar de studio loodste.

JEF (Jef Van Gucht) uit Sint-Niklaas verzamelde even geleden in zijn poëziebundel “In de morgen” zijn gedichten van de voorbije tien jaar. Die bracht hij met de steun van Fatty K ook uit als album. JEF is na vele bezoekjes in de studio reeds goed ingewijd in de Marmalade-filosofie. Verder wordt binnenkort de ep van Roncha verwacht.

Wits is met zijn 23 jaar de jongste van de bende. Volgens Baz komt er niet meteen vers bloed bij Marmalade. “Bovendien is werken met ervaren artiesten gemakkelijker”, meent hij. “Zij vinden sneller hun weg en je hoeft hen niet te coachen. Jonge gasten zijn zeker tof, maar er kruipt meer tijd in.”

marmalade_cover_front

marmalade_cover_back