Finez: “Ik wil altijd beter doen”

Eind januari bracht Finez zijn tweede ep “Momentopnames” uit, de opvolger van zijn debuutep “Beelden van ’t Netvlies”. Finez staat zelf in voor zijn mix en opnames. Ook de beats komen uit eigen hand. “Ik vind het uitdagend om zelf met mijn muziekproductie bezig te zijn.”

Op zijn veertiende ontwikkelde Stef Daese (23) zijn liefde voor hiphop, later richtte hij in Knokke met enkele maten een groepje op. Uiteindelijk ging de West-Vlaming zijn eigen weg. Momenteel wil de fitnessmedewerker vooral zijn recentste ep aan de man brengen. Al heeft Finez bescheiden verwachtingen aangezien de mogelijkheden voor (West-Vlaamse) hiphop in Vlaanderen beperkt zijn. Hij wil alvast zijn muzikale horizon verbreden. “Ik zou graag eens willen samenwerken met een artiest van SG Records. Met Froze  (van Rauw en Onbesproken, nvdr.) eveneens. Puur uit interesse. Hun muziek vind ik echt goed.”

 

“Ik zou graag eens willen samenwerken met een artiest van SG Records.”

 

Op “Momentopnames” zorgden Brihang, MC Equal en Lucinda Slim al voor featurings. Waarom deze drie? “Brihang ken ik al langer. Ik vind hem geniaal. Vanwege zijn poëtische teksten slaat hij aan in West-Vlaanderen. Met MC Equal (winnaar van de rapbattle ‘De Bestn Vant Westn’, nvdr.) zit ik op dezelfde golflengte.” Lucida Slim, ook bekend als “Nia Saw” uit de groep “Zap Mama”, blijkt zijn zus te zijn. “Ze woont in Londen, maar toen ze eens een dagje in Knokke was, bleek het mogelijk om een verse van haar op te nemen.”

 

Er zat zo’n anderhalf jaar tussen zijn eerste en tweede ep. Ook voor zijn volgend project zal hij zijn tijd nemen. “Bij mijn huidige ep heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen. Na lang prutsen was ik tevreden over de kwaliteit. Pas als die er is, breng ik iets uit. Ik wil altijd beter doen.”