FLUS zoekt vrouw: Roxy Rose

01. Stel jezelf eens voor.

Roxanne Rose alias Roxy Rose, 24 jaar, zangeres en studente fotografie in het laatste jaar.

02. Wat betekent hiphop, in al zijn facetten, voor je?

Vooreerst is het motto: peace, unity, love and havin’ fun. Het lijken maar woorden maar het is een levensfilosofie. Dat is hoe ik hiphop zie.

03. Hoe komt dat hiphop overheersend een mannenwereld blijf? En is dat een nadeel of een voordeel voor vrouwen die in die wereld willen? 

Dat is wat dubbel, rap heeft vaak een macho-imago en de mensen hebben de neiging dit uitdrukkingsmiddel te categoriseren als ‘gereserveerd voor mannen’, dus vaak wordt de vrouw verworpen en is er de gewoonte ze te behandelen als halve jongen of haar te onderschatten, in tegenstelling tot de man. Maar de tijden veranderen en de mentaliteiten evolueren naar een meer open geest. Ik denk dat het aan de vrouw is om zichzelf op te dringen, plaats te maken en haar vrouwelijkheid in de vorm van het mogelijke te behouden.

flus-roxy-rose-1

04. Wat vindt je omgeving ervan dat je in de hiphopwereld zit? 

Sommige mensen zijn verbaasd, anderen kennen me sinds kleins af en zijn dus niet verrast.

05. In de populaire hiphop lijkt het respect voor de vrouw minimaal, daardoor krijgen buitenstaanders algauw het idee dat hiphop vrouwonvriendelijk is. Wat vind je daar zelf van? 

Het is waar dat het beeld dat men aan de vrouw geeft een minimum aan respect krijgt, en ergens zijn er ook vrouwen die dit beeld dragen. Maar je moet verder kijken dan je neus lang is, want het gaat dieper dan wat je hoort. Graaf wat dieper, neus wat rond en luister naar verschillende stijlen om je eigen mening te vormen.

06. Welke vrouwelijke artiesten inspireerden jou om zelf hiphop te maken? 

Ik wil even verhelderen dat hoewel ik een freestyle heb en rap, ik mezelf niet als rapper beschouw! Maar het is vast duidelijk dat ik enorm door hiphop beïnvloed word. Muzikaal gezien is Lauryn Hill een grote invloed geweest. Missy Elliot en Eve ook.

07. Welke mannelijke artiesten inspireerden jou om zelf hiphop te maken ?

Clipse, N.E.R.D, zelf als zij niet enkel één geluid hebben, Kanye West indertijd inspireerde me en Common. Wat actueler reken ik op Drake, die tussen zang en rap zit, Kendrick Lamar, Meek Mill voor zijn flow en Gandhi voor zijn schrijfstijl.

08. Bereik je een vrouwelijker publiek dan je mannelijke collega’s? 

Daar zit wel wat variëteit in.

09. Zijn er onderwerpen die je kan aankaarten die voor je mannelijke collega’s niet zo voor de hand liggen ?

Tot hiertoe heb ik veel persoonlijke teksten geschreven, teksten die geschreven werden uit de invalshoek van een vrouw. Ik denk dat een man wel kan proberen uit het standpunt van een vrouw te schrijven en vice versa, maar de impressies zullen nooit geheel overeenstemmen gezien we allemaal verschillend zijn.

10. Hoe ziet de ideale artieste er voor jou uit, zowel fysiek als mentaal?

Pharrell Williams is een grote inspiratie sinds ik klein was. Ik hou van zijn muziek, of die nu voor anderen of voor zichzelf is, ik hou van zijn stijl, zijn creatieve geest en zijn openhartige visie op de wereld. En natuurlijk zijn fysiek ook!

11. Waar ben je het meeste trots op? 

Ik ben trots dat ik eindelijk gedurfd heb mij in muziek te smijten en er op een verantwoordelijke mee om te gaan. Maar goed, er moeten nog wat wegen afgelegd worden!

flus-roxy-rose-2

12. Wie is voor jou de artiest om goed in het oog te houden ?

Ms. Taibo!!! Zeker en vast.

13. Wat wil je bereiken met je muziek? Met welke artiest(en) zou je graag samenwerken? 

Ik zou ze graag willen delen met de hele wereld. Mocht ze mensen raken, vreugde brengen of simpelweg hoofden doen bewegen of zielen beroeren zou ik al blij zijn.
Wat samenwerkingen betreft, als het kon zou ik graag met Gandhi samenzitten of Monsieur Nov. Mijn absolute droom is een collab te doen met Drake en Pharrell Williams, daar teken ik graag voor

14. Wat mogen we in de (nabije) toekomst van jou verwachten?

Veel ontroering!

flus-roxy-rose-3