FLUS zoekt vrouw: I Am Aisha

01. Stel jezelf eens voor.

I Am Aisha, ik kom uit Amsterdam. Ik maak muziek voor de mensen.

02. Wat betekent hiphop, in al zijn facetten, voor je?

Ik ga deze vraag niet beperken tot alleen hiphop. Muziek is voor mij een uitlaatklep en een manier om mensen te bereiken en dichter bij elkaar te brengen.

03. Hoe komt dat hiphop overheersend een mannenwereld blijft? En is dat een nadeel of een voordeel voor vrouwen die in die wereld willen? 

Het is niet alleen bij hiphop zo, maar ook bij andere genres. Het is een mannenwereld. Als vrouw zijn er meer ogen op jou gericht, maar er is minder concurrentie, maar tegelijkertijd beperkt het ook de markt. Dus het is een beetje dubbel.

04. Wat vindt je omgeving ervan dat je in de hiphopwereld zit? 

Mijn omgeving vindt het leuk dat ik in de muziekwereld zit, maar ik zou mezelf niet louter als hiphopartieste zien. Ik zing ook pop en heb ook een reggaevibe. Soms spit ik wel een paar bars. Gewoon omdat het kan.

05. In de populaire hiphop lijkt het respect voor de vrouw minimaal, daardoor krijgen buitenstaanders algauw het idee dat hiphop vrouwonvriendelijk is. Wat vind je daar zelf van?

Ik vind het respect voor vrouwen helemaal niet minimaal of vrouwonvriendelijk. Misschien moeten de mannelijke collega’s het ook professioneler houden en niet meteen proberen hun vrouwelijke collega te versieren bijvoorbeeld! Ik denk namelijk dat dat vaker gebeurd bij een vrouw dan een man.

06. Welke vrouwelijke artiesten inspireerden jou om zelf hiphop te maken? 

Ik ben niet alleen hiphop hoor, mijn inspiraties zijn daarom onder andere Madonna, Lauryn Hill, Tina Turner, Lil Kim.

07. Welke mannelijke artiesten inspireerden jou om zelf hiphop te maken ?

Nogmaals: ik ben niet alleen hiphop. Mijn inspiraties zijn daarom Michael Jackson, Stevie Wonder, Phil Collins, Notorious B.I.G, Bob Marley.

08. Bereik je een vrouwelijker publiek dan je mannelijke collega’s? 

Ik denk het niet. Misschien met bepaalde liedjes, zoals “Ex” en “5 Stappen Voor“, maar over het algemeen denk ik het niet.

09. Zijn er onderwerpen die je kan aankaarten die voor je mannelijke collega’s niet zo voor de hand liggen ?

Ik bekijk de dingen vanuit een vrouwenstandpunt. Dus dat is sowieso al anders dan de man.

10. Hoe ziet de ideale artieste er voor jou uit, zowel fysiek als mentaal ?

Ze moet weten wie ze is, ze moet zelfverzekerd zijn en ze moet weten welke boodschap ze willen overbrengen. Nadenken over welke looks ze naar buiten brengt. Madonna of Rihanna zie je ook niet op het podium of in een clip in hun dinsdagoutfit.

11. Waar ben je het meeste trots op? 

Mijn moeder.

12. Wie is voor jou de artiest om goed in het oog te houden ? 

I Am Aisha.

13. Wat wil je bereiken met je muziek? Met welke artiest(en) zou je graag samenwerken? 

Dat mensen zich goed voelen!!  Ik zou graag willen samenwerken met Anouk.

14. Wat mogen we in de (nabije) toekomst van jou verwachten?

Veel muziek, veel clips en hopelijk een debuutalbum.