DJVT: “Wat de sound betreft is Ja, Natúúrlijk niet het gezelligste album”

Afgelopen vrijdag kwam “Ja, Natúúrlijk”, het langverwachte nieuwe album van De Jeugd Van Tegenwoordig uit. FLUS kon rapper Vjeze Fur en producer Bas Bron strikken voor enkele quotes.

“Goede muziek”, antwoordt Vjeze Fur superdroog op de vraag wat het album kenmerkt. “Het is niet per se ons allerleukste album, wel het beste tot nu toe”, meent hij. “Wat de sound betreft is “Ja, Natúúrlijk” niet het gezelligste album”, vult Bas Bron aan. “Lekker duister, zo hebben we het graag.”

Andere artiesten nemen muziekstijl over

Het album is hun eerstvolgende sinds “De Lachende Derde” (2010). Het duurde dus een poosje, al was het album eigenlijk al een halfjaar geleden klaar, bekennen de heren. “Een album maken vergt best wel veel werk, zelfs voor een slecht album”, vindt Vjeze Fur, die meent dat andere artiesten hun muziekstijl stilaan overnamen. Dat stoort hem wat. “Toch is imitatie de meest oprechte vorm van appreciatie”, verheerlijkt Bas Bron.

‘De commissie van echte hiphop’

Vjeze Fur waardeert de Belgische fanbase. “Toch maken we geen muziek met voorbedachte rade of voor een bepaald publiek. Gewoon voor onszelf.” Met “Watskeburt?!” brak de olijke bende door in de Lage Landen. “De commissie van echte hiphop”, zo noemt Vjeze Fur de hiphopelite, “vond aanvankelijk dat we niet genoeg echte hiphop maakten. “Ik vind het nochtans prachtig dat hiphop steeds meer vertakkingen krijgt en plaatsneemt binnen de popmuziek.”

flus-de-jeugd-van-tegenwoordig-ja-natuurlijk

over de auteur

Sander Carollo

LinkedInTwitter