Beatboxcollectief Wait A Minute: “Het beatboximago is aan vernieuwing toe”

Belgisch kampioen beatboxen Roxorloops trok samen met collega’s Fatty K, Blady Kris en Steve Kashala de studio in. Het eindresultaat is een 4-koppige ‘bro band’ met maar één instrument: hun stem. Roxorloops: “Dit is bijna te mooi om waar te zijn.”

Na jaren amicale rivaliteit tussen beatboxers Roxorloops, Fatty K en Blady Kris, werd het tijd om samen de studio in te duiken. Deze heren bezitten gezamenlijk ruim 30 jaar aan beatboxkennis en werden vervoegd door vocalist Steve Kashala, die eerder al samenwerkte met onder andere Pomrad en Sweet Coffee. “Doorheen de jaren zijn we hechte vrienden geworden”, vertelt Fatty. “We  zijn competitief, maar met respect en liefde voor elkaar. Ik kan het zowel op als naast het podium vinden met deze mannen: we delen dezelfde muzieksmaak en gemoedstoestand.”

“We willen terug wat groove brengen in muziek.”

“Eerst en vooral willen we aantonen dat je stembanden je enige muziekinstrumenten kunnen zijn”, legt Kris uit. “Daarbovenop is het beatboximago aan vernieuwing toe. Mensen denken namelijk vaak dat ze alles al gehoord hebben. En hoe vaak hoor je nog een nummer dat van begin tot eind gespeeld wordt en niet louter geknipt en geplakt is? We willen terug wat groove brengen in muziek, met net dat beetje rauw- en hardheid uit het beatboxen.”

Roxorloops trachtte eerder al hetzelfde concept te lanceren. “Het leek of de sterren nooit juist stonden. Misschien waren we nog te jong, misschien rookten we te veel. Dit is anders. Wait A Minute raast als een trein. Alles gaat snel en gemakkelijk. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om andere uitzichtloze projecten links te laten liggen en hierin volledig te investeren.”

“Fatty is de Justin Timberlake van Antwerpen.”

 Wat niet wil zeggen dat de heren niets doen buiten Wait A Minute. Het album van Kris ligt klaar en dat van Fatty is bijna af. Kris :”Hij is de Justin Timberlake van Antwerpen en weet het nog niet eens.” Vooraleer de solo’s uitkomen willen ze de CD van Wait A Minute uitbrengen. Fatty K deelt nu al mee dat hij in het najaar met Wait A Minute wenst deel te nemen aan Belgium’s Got Talent op VTM. “Voorlopig houden we het bij covers, in alle mogelijke stijlen, maar in de toekomst komen we met eigen muziek, daar mag je zeker van zijn.”

1149756_531966596858699_156072511_o

Headerfoto: DCP ft. SB