Penny – Crash, Trash, Recycle

Penny, residentiële beatmaker voor Scheef Gon Records, werd twee maanden geleden getroffen door een ongelukkige PC-crash, waarbij een resem aan beats voor aankomende mixtapes verloren gingen. “Crash, trash, recycle“, dacht Penny en uit het te redden materiaal werd deze tape geselecteerd.

penny-crash,-trash-&-recycle

“Het is zonde van al die beats, ik voel me idioot. Ik wou dat ik meer back-ups had, al staat alles terug op poten. ‘Crash, Trash, Recycle’ is de synthese van de 150 beats die nog te redden vielen. Heel uiteenlopend wel, zo zijn ze altijd al geweest.”

Bird

“Ondertussen zijn we van nul herbegonnen. Van sommige projecten is zeer veel verloren gegaan, maar inmiddels is alles vervangen. SEBA en Karma zijn terug aan het opnemen, Grote Jan en Prozak kregen nieuwe beats en er zijn er in de maak voor Parazit en Bird. Zijn tape is zo goed als af. We geven hem graag een plaats bij SG.”

“Dit jaar mag SG vijf kaarsjes uitblazen en we gaan dit jaar een vennootschap aan om ons te vestigen als label.”

Bij de vraag of we nog een Straatwaardeproject mogen verwachten, klinkt een lichte aarzeling. “Graag, maar eerst willen we de de rest naar buiten krijgen. Ik ben niet zeker of mensen nog op Straatwaarde zitten te wachten, het is al even geleden dat je van ons hoorde. Er komt in ieder geval een al dan niet laatste tape, al was het maar om ons te amuseren.”

Verrassing

Geen zittende kont, die Penny. “Dit jaar heb ik normaal gezien mijn bachelor Kunst & Wetenschappen binnen. Nog even wachten voor de uitslagen, maar dat regel ik wel. Dit jaar mag SG vijf kaarsjes uitblazen en we gaan dit jaar een vennootschap aan om ons te vestigen als label. En de fans? Die krijgen ook wat, er is geen verjaardag zonder verrassing…”

penny-back

Download "Crash. Trash. Recycle." hier