Thee: “Het gaat niet goed met hiphop in België”

Als de naam Thomas HardCore (THC) geen belletje doet rinkelen, klinkt Thee je misschien beter in de oren. De 22-jarige rapper is afkomstig uit het Nederlands-Limburgse Weelde. Hij bracht onlangs zijn album Openbaring uit. FLUS ging bij hem op de thee.

“Openbaring is de essentie van mijn jeugd. Het zijn fragmenten van hetgeen me overkomen is sinds mijn zestiende. Zie het als een introductie, ik wil dit eerst delen alvorens mijn volgende projecten uitkomen. Toch ben ik Openbaring al kotsbeu. Eens het af is, kan ik mijn eigen muziek niet meer horen.”

Belg noch Nederlander

“Mensen vragen me steeds waar ik vandaan kom. Voor Nederlanders ben ik Belg en vice versa. Ik hoor bij geen van beiden. Sowieso pikken wij in Weelde heel wat Nederlandse woorden op, maar ik heb ook in Antwerpen op school gezeten en hang vaak in Nederland. Ik heb door de jaren mijn eigen taaltje gecreëerd, dat vind ik goed zo.”

 

“Bizar hoor, om met de oudere generatie helden samen te zitten.”

 

“Momenteel ben ik bezig met mijn EP ‘Onder Druk Product’. Die wordt volledig geproducet door de Fransman Prone Tha Beat Murder. Graffiti wordt het centrale thema: voor het artwork zullen we een gigantische piece zetten. Ik wil ook nog een album met Kaas maken. Kaas stond al op  Stoerdoenerij en ook met Risskant werk ik samen. Bizar hoor, om met de oudere generatie helden samen te zitten.”

flus-sprak-met-thee-2

“Het gaat niet goed met hiphop in België”

“De MC’s en producers waarmee ik omga hebben het net zoals mij moeilijk met de new school. Waar is die echte boombap gebleven? Hiphop wordt overhyped. Mensen gaan naar feestjes om gezien te worden, omdat het cool is. Het gaat niet goed met hiphop in België, mensen luisteren niet naar de boodschap.”

“Buiten het feit dat mijn familie me altijd gesteund heeft en me met mijn beide voeten op de grond hield, heb ik één van de allergrootste artiesten van deze tijd als broer: Rob Really. Hij zit bij Moontroop en kan àlles. Hij maakt beats, rijmt, neemt alles op, mixt, mastert en maakt clips. Bovendien creëert hij zijn artwork en hij schrijft eigen persberichten. Wauw. Hij is de reden waarom ik bij het Nederlands blijf, ik weet dat ik niet aan zijn Engels kan tippen. (lacht)”

Hardcoreband 

“Hoe ik aan mijn naam kom? Thomas HardCore bedacht ik omdat ik vroeger in een hardcoreband zat. Mijn luie vrienden lieten bij THC, mijn afkorting, de twee laatste letters vallen, en zo kom je op de basis van al mijn bijnamen: T., Thee, Theezak, Té’tje,…de lijst is eindeloos. En ja, ik hààt koffie…”