Hiphop heropleeft op Genk on stage

De Genks hiphopscene heeft op Genk on stage enkele magere jaartjes achter de rug, maar de eigen hiphopstage is terug van weggeweest.

Zaterdag 29 juni staat Factor J in het teken van hiphop. Onze zaak zal de Factor J stage openen. Ook op het andere podium (de Factor J² Stage) zal Tiewai optreden. Zo krijgen beide Genkse hiphoptalenten een podiumplek op het stadsfestival.

Ten slotte sluit Coely op de Factor² de avond nog af en host G-Force nog de afterparty. Op zondagavond speelt Brahim op de Headliners Stage en op beide dagen zijn er jamsessie in de Villa Cité caravan.

De reden waarom er terug leven in de hiphopbrouwerij is, komt door het project ‘Genkster Squad’, dat het genre in Genk kansen wil geven. “Dit jaar wordt zaterdag de kaart van de hiphop getrokken.”, zegt schepen van Jeugd en Cultuur Anniek Nagels. “Zulke podiumkansen zijn belangrijk voor jong aankomend talent, we zijn dan ook blij dat we ze via Genk on stage kunnen bieden.”