Bird op Ontpopt Festival

Woensdag opent de jonge Bird het Ontpopt Festival als winnaar van de talentwedstrijd. In aanloop naar het optreden stelt hij zich voor aan FLUS.  

“Ik was absoluut niet zeker van mijn stuk toen ik mijn nummer instuurde. Ik verwachtte dat LyricantOPD, of Mister D zou winnen. Die laatste staat woensdag mee op de planken.” Bird kreeg voor de wedstrijd veel support uit het HNC-kamp. “Ik werk samen met Seba, jullie kunnen binnenkort al wat verwachten. Het wordt geen mixtape, want ik wil eerst mijn eigen plaat afhebben.”

Ontpopt dient als introductie voor de 16-jarige rapper. “Ik begon te schrijven op mijn veertiende, maar niet met de intentie om te rappen. Totdat Polarek mij vorig jaar benaderde. Stilaan kreeg mijn muziek vorm, maar een groot repertoire heb ik nog niet. Hetgeen ik op Ontpopt zal brengen gaat voor het publiek dus nieuw in de oren klinken.”

“In mei heb ik flink doorgewerkt. Toen heb ik op 31 dagen tijd 31 nummers geschreven, telkens op een andere beat, waarvan ik enkele op Ontpopt zal brengen. Normaal rap ik diepgaande, bewuste nummers, maar voor het optreden zal ik vooral met wat sfeernummers komen. Ik heb er zin in!”

Het gratis Ontpopt Festival vindt deze woensdag plaats in het Openluchttheater Rivierenhof te Deurne. Namen als NoMobs, Kleine Ben & King B en Ronnie Flex staan paraat. Niet te missen!

Video door KijkenMag