FLUS zoekt vrouw: Abie Flinstone

01. Stel jezelf eens voor.

Mijn naam is Abie, ik ben 21 jaar en ben een doodgewoon meisje dat toevallig ook een beetje rapt. Af en toe. Haha!

02. Hiphop blijft overheersend een mannenwereld, hoe komt dat volgens jou? En is dat een nadeel of een voordeel voor vrouwen die in die wereld willen komen?

Bij hedendaagse rap hoor je vaak een seksuele context die niet altijd even vrouwvriendelijk is. Ik begrijp dat wel, al die brag-and-boast. Maar als een vrouw rapt over hoeveel mannen zij al in haar bed heeft gehad, wordt zij al snel als slet aanzien. Het is dus moeilijker voor vrouwen om door te breken: zij moeten lyricaal creatiever uit de hoek komen. Dat kan een voordeel zijn, want creativiteit wordt zo geapprecieerd: dan horen mensen eens wat anders.

03. Wat vindt je omgeving ervan dat je in de hiphopwereld zit?

Iedereen is super positief en ik krijg er enorm veel steun van. Van sommigen krijg ik de opmerking dat ze dit altijd in mij gezien hebben, van anderen weer net niet. En complimentjes krijgen van onbekenden, dat is altijd fijn.

04. In de populaire hiphop lijkt het respect voor een vrouw minimaal (het aantal kleren is zo minimaal mogelijk en bitch en ho zijn de twee favoriete troetelnamen), daardoor krijgen buitenstaanders (inclusief kortzichtige politiekers) algauw het idee dat hiphop vrouwonvriendelijk is. Wat vind je daar zelf van?

Voor mij is al dat ‘bitch’- en ‘ho’-gedoe niet nodig. Er zijn genoeg rappers die voldoende talent hebben om het te maken en niet hoeven te vloeken. Jammer dat zij minder in de spotlights komen. Mannen moeten beseffen dat zij de broek dragen, maar op het einde van de dag is het toch de vrouw die controle heeft over de rits!

05. Welke artiesten inspireerden jou om zelf hiphop te maken?

Ik groeide op met muziek van Outkast, Kanye West in zijn 90’s-periode en Biggie en Tupac natuurlijk. Maar door Missy Elliott begon ik te rappen. Leki heeft mij dan weer doen inzien dat ook vrouwelijke rappers in ons klein Belgenlandje kunnen doorbreken.

06. Maak je als vrouw andere muziek dan je mannelijke collega’s?

Het antwoord op deze vraag heb ik eigenlijk al gegeven bij vraag 2.

07. Bereik je een vrouwelijker publiek dan je mannelijke collega’s?

Als ik de statistieken bekijk op mijn Facebookpagina denk ik dat de mannen toch in meerderheid blijven. Maar hiphop blijft muziek. Muziek is voor iedereen.

08. Wat wil je bereiken met je muziek? Met welke artiest(en) zou je graag samenwerken?

Ken je dat, wanneer een artiest of band met een liedje je laat voelen waarover het gaat, zelfs als jij je niet eens zo voelt? Dat wil ik bereiken. Een goede artiest kan je laten denken dat je verliefd bent, terwijl je dat niet bent. En kan je laten voelen alsof je hart gebroken is, wanneer dat niet eens het geval is. Dat wil ik ook kunnen.

09. Waar ben je het meeste trots op?

Sinds ik mijn contract getekend heb, heb ik alles zelf kunnen realiseren. Te vaak wordt dat onderschat. Vaak zitten er jongens en meisjes – net als mij vroeger – in hun kamer, op de bus, in de klas, teksten te schrijven op een klein stukje papier. En wanneer ze thuiskomen nemen ze dat op. Die jongeren, SPECIAAL die jongeren, wil ik aanmoedigen en steunen om dat te blijven doen. Zelfs als niemand erin gelooft, geloof in jezelf, want dat ben ik ook blijven doen.

10. Wat mogen we in de (nabije) toekomst van jou verwachten?

Veel features en een album. Momenteel zijn er enkele zaken in mijn privéleven die dat ophouden, maar Abie laat dit jaar zeker meer van zich horen. Tot dan, blijf erin geloven en stay beautiful.

Twitter, Facebook

 

Bekijk ook: FLUS zoekt vrouw: Slongs Dievanongs

Bekijk ook: FLUS zoekt vrouw: Gloria Boateng