SEBA & Karma – Onderweg

Scheef Gon Records laat goed van zich horen. Bijna alle artiesten van het Antwerpse platenlabel brengen nieuw materiaal uit. SEBA en Karma komen er als eerste aan met een duotape. FLUS hoorde de rappers uit over hun plannen.

SG’s jongste telgen komen in de zomervakantie af met hun samenwerkingsproject. Dat mondde uit toen de MC’s samenkwamen voor de track “Nog Niet Naar Huis“, op Karma’s eerste solotape “Wazige Dagen”.

Old school vibe

SEBA: “We zijn voor dit project voornamelijk voor techniek en inhoud gegaan. De algemene feel voor het album blijft de old school vibe, wat niet altijd even toegankelijk is, maar wel eigen is aan ons. Het gevoel dat ik met “De Kracht Van Muziek” bracht, wil ik een vervolg geven. Voor de tape hebben we collabo’s met rappers over heel België, en zelfs daarbuiten. Fatih en Froze van Rauw & Onbesproken zijn daar twee van, we hebben ze altijd al heel dope gevonden. De sound? Old school-Dilla-boombap all the way. Dat is waar ons hart ligt.”

SEBA voelt zich trouwens vereerd met Karma te kunnen samenwerken. “Hij is één van de zwaarste MC’s. Inhoudelijk én technisch, maar velen begrijpen hem jammer genoeg niet. Ze luisteren niet verder dan de melodie.”

flus-seba-scheef-gon-karma-penny

Kritiek op de catchy hiphopmarkt

Karma: “Ik kijk eveneens enorm op naar SEBA. Hij is enorm gedreven. Daarbovenop hebben we nog eens dezelfde voorkeur in beats. Alles lijkt te kloppen. Met de tape geven we wat wat kritiek op de huidige scene. We kunnen ons soms ergeren aan de catchy hiphopmarkt, die inhoudelijk verder niet veel te bieden heeft. We gaan zeker nog solo verder, maar dat zijn zorgen voor later.”

Penny van SG speelt voor hen een belangrijke rol. “Hij is een held”, luidt het als hun vaderfiguur ter sprake komt. “Heel het proces is zodanig makkelijk als we met hem samenwerken. Penny stond erop alle beats te leveren voor de tape, en twee weken later hadden we ze allemaal. Het is zeer dankbaar samenwerken met hem. “Het duo heeft overigens al heel wat gepland: shows, festivals,… én er zijn video’s van Kijken Mag, Frank Telli en Future Frames op komst.

flus-karma-penny-scheef-gon

“Deze track komt niet op de tape zelf, maar leunt aan bij de stijl en kwaliteit van het project”, gaf Penny nog mee.