‘t Hof van Commerce brengt EP met Belgische artiesten uit

In mei releaset ‘t Hof van Commerce de EP “Colaboraciones Espectaculares”, met artiesten zoals Safi & Spreej, Walter Ego, AKS , TLP en Jef Neve.

Eind januari tweette Flip Kowlier, frontman van de West-Vlaamse hiphopgroep ’t Hof van Commerce, dat er nieuw werk aankomt.


Kowlier: “Met ’t Hof van Commerce hadden we zin in een nieuw prestigeproject. We wilden een EP maken met artiesten die we zelf echt goed vinden. We wouden ook buiten het hiphopgenre gaan, de EP is heel gevarieerd. Niet enkel rappers namen er een nummer op, maar ook pianist Jef Neve en de electroband AKS (Addicted Kru Sound). Er doet zelfs een metalband mee: Steak Number Eight.”

 “Tegenwoordig zijn rappers weer gemotiveerd.”

“Het nummer met Neve is in zijn studio opgenomen, het nummer van AKS is via het internet geregeld en Safi & Spreej hebben hun track dan weer bij mij thuis opgenomen. Buiten de bekendere namen werkten ook enkele West-Vlaamse rappers mee één track. Met deze samenwerking willen we hen ook wat lanceren.”

“De opnames zijn heel gemoedelijk verlopen. En ze zijn allemaal zo lief. De meeste artiesten kende ik ook, maar de ene al wat beter dan de andere. Ik vond het wel interessant om te zien hoe iedereen te werk gaat, ik steek nog veel op van hen. Als oudste (hij is 37 jaar, nvdr.) merkte ik overigens op dat de nieuwe generatie een pak professioneler werkt. MC’s kennen bijvoorbeeld hun tekst vanbuiten als we het nummer opnemen, soms schreven ze zelfs nog wat extra bars.”

“Tegenwoordig zijn rappers weer gemotiveerd. Ze zien mogelijkheden en benutten hun talent. Safi & Spreej die nu samenwerken met Top Notch, dat is toch fantastisch? En dat geeft een oude rot als mij dan ook weer energie om er tegenaan te gaan.”

Schermafbeelding 2013-04-22 om 02.54.51

 

over de auteur

Sander Carollo

LinkedInTwitter