Simon Grandz presenteert “Tegenwind” EP

Met zijn EP ‘Tegenwind’ geeft Simon Grandz een voorsmaakje van enkele veelbelovende singles die er binnenkort aankomen. Het was bovendien even stil rond hem, dus sprak Flus ook met hem over zijn ervaringen na de mixtape #SimonSays (2011).

De EP is gratis te downloaden en bestaat uit vier nieuwe tracks, twee remixes en een re-edit van een ouder nummer. De track “Tegenwind” werd geproduceerd door de Belgische producer Cozone. De overige producties zijn van enkele Amerikaanse beatmakers. Gastbijdrages zijn er van Blackson (First Class) op het nummer “Friends With Benefits” en Pauline Callens op het al eerder uitgebrachte “Ik En Mijn Bro’s”.

flus-simon-grandz-tegenwind-EP-download-gratis-1

“Hiphop is een verslaving”

Naar aanloop van de EP bracht hij al de introtrack “Tegenwind” uit en eveneens de videoclip van het nummer “Doen Wat Ik Doe”. Hierin rapt hij over zijn lange ervaring in de Vlaamse muziekwereld: “Fuck wat jij denkt, ik doe die shit sinds ik klein ben.”

“Daarmee geef ik een sneer naar diegenen die kritiek op me uiten. Eind 2011 bracht ik met DJ Makasi mijn mixtape #SimonSays uit. Daar verschenen vijf videoclips van, maar ik kreeg ook een pak negatieve reacties.”

Toch doet hij verder. “Hiphop is voor mij een verslaving en ik steek er met alle plezier mijn energie in. Maar nu ga ik toch anders te werk: vroeger was ik nogal impulsief en zette ik mijn muziek soms te snel online. Tegenwoordig werk ik beredeneerd en kan ik nog details vervolledigen.

Motoraccident

“Weldra zal ik een stuk of vier singles uitbrengen en die zullen eveneens van een videoclip voorzien zijn”, zegt Simon Grandz. De huidige EP klinkt wat rauwer, maar de komende projecten zullen muzikaler zijn. De EP ‘Tegenwind’ is eigenlijk een compilatie van enkele nummers die ik nog had liggen. Daarmee wil ik nog wat buzz creëren voor die singles. “Tegenwind is dus een teaser voor mijn officiële release later dit jaar.”

Simon Grandz heeft dus niet stilgezeten. Of net wel. “In september had ik een accident met mijn motor. Ik heb toen zes maanden weinig kunnen doen, dus heb ik veel tijd gehad om te schrijven.”

flus-simon-grandz-tegenwind-EP-download-gratis-3

Snapback Remix

Velen denken dat Simon Grandz is aangesloten bij Made Men Muzik. “Dat komt waarschijnlijk door de videoclip van ‘Snapback Remix’, waarop je ook Ramzi en Kleine Ben & King B van MMM hoort. De clip haalde al meer dan 170.000 views en is daarmee toch een van de meest bekeken Belgische hiphopclips.”

Eurosong for Kids

Maar Simon Grandz blijkt wel degelijk bij Tabu World Music te horen. “Maar projecten zoals deze EP doe ik wel helemaal zelf. Toch heb ik zeker voldoende contact met mijn label. Je kan het wat vergelijken met Eigen Makelij, het is eveneens een vriendenkliek en zijn niet zozeer met management, maar vooral met productie bezig. Voor de komende singles en videoclips die ik ga releasen zal ik de volle steun van Tabu World Music krijgen.”

Hoe Simon Grandz bij TWM beland is? “Na mijn deelname aan Eurosong for Kids 2003 (Als Simon MC, bracht hij het nummer ‘Rapklap’, nvdr.) kwam ik in contact met het management van Leki en via via kwam ik dan uit bij Tabu World Music.”

flus-simon-grandz-tegenwind-EP-download-gratis-2

1. Tegenwind
2. Doen Wat Ik Doe
3. Dopeboy
4. Luid
5. MSN
6. Friends With Benefits ft. Blackson
7. Bonus: Ik En Mijn Bro’s (New Edit)

download ep