Weardo brengt EP ‘The Cyph3r’ uit

Op 25 april kan je Weardo’s EP ‘The Cyph3r’ gratis downloaden, exclusief op FLUS. Het is de eerste EP die de hiphopgroep uitbrengt en nog voor de zomer zal de tweede EP verschijnen.

Weardo is een urban collectief bestaande uit de rappers Darrell Cole, Young B, Kid Ice, Woods, Dreezy en DLP. De artiesten rappen enkel in het Engels, omdat zo hun muziek globaler verspreid kan worden. De groep bestaat al een tijdje, maar pas nu brengen ze een gezamenlijke EP uit. Voorheen promootten ze vooral elkanders individuele projecten, zoals de singles en videoclips. Opmerkelijk: de EP telt slechts vier nummers en we krijgen enkel Darrell Cole, Young B en Kid Ice te horen.

Johnny Cake

Wat met de rest van de groep? “We hebben maar voor vier nummers gekozen, omdat die nummers elkaar het beste als geheel kaderen”, legt uit Darrell Cole uit. “De andere rappers komen waarschijnlijk in de volgende EP aan bod. De tweede EP is ook al bijna af, maar moet nog wat gefinetuned worden en komt nog voor de zomer uit.”

“The Cyph3r is volledig geproducet door Johnny Cake, een Nederlandse producer. We treden vaak in Nederland op en hebben hem zo leren kennen.”

Buiten muziek brengt Weardo ook kledij uit en hebben ze een eigen horlogemerk. Darrell Cole: “Die horloges kan je in een winkel in Londen kopen, maar niet in België. De vraag komt vooral uit het buitenland, vandaar dat je ze online kan kopen.”

tracklist

1 Welcome
2 Too Cool
3 Never Be The Same
4 Take It Slow

flus-weardo-darrell-cole

Darrell Cole

 

 

flus-weardo-young-b

Young B

 

 

flus-weardo-kid-ice

Kid Ice

 

Foto’s: Do Not Fold in opdracht van FLUS