Genks hiphopplatform zoekt nieuw talent

Het ‘Genkster Squad’, bestaande uit Genkse hiphopambassadeurs, zal dit jaar jonge artiesten opleiden om een Genks verzamelalbum te maken.

Naar het voorbeeld van ‘De stijl is 3600’ wil Genk opnieuw het betere hiphopwerk in één album bundelen. Daarvoor zoeken de bekendere namen nog een talentvolle lichting rappers.

Don Luca en Loscobeats

Don Luca (algemene coördinatie & begeleiding nieuwe lichting), Loscobeats (producer van beats en begeleiding nieuwe lichting) en andere Genkse hiphoppers begeleiden de productie. Voorts behoren onder meer Tiewai, Ikke, Ricca en de mannen van G-Force bij de ambassadeurs.

“Genk zal ongetwijfeld gezien hebben dat er iets beweegt in de hiphopscene.”

Don Luca: “Het is een project vanuit Villa Basta met de ondersteuning Dienst Jeugd. Genk zal ongetwijfeld gezien hebben dat er iets beweegt in de hiphopscene. Bovendien zaten er ook bij de Vlaamse Rap Awards enkele Genkenaren onder de genomineerden. Er is ongetwijfeld talent en ze zullen zich zeker moeten bewijzen, want voor de albumnummers maken we een selectie van de beste artiesten.”

flus-genkster-squad

Hiphophuis

‘Genkster Squad’ wordt een mix tussen de nieuwe jongeren en de gevestigde hiphopambassadeurs, met de nodige aanwerving, samenwerking en opleiding. Een voorsmaakje van wat er op de kalender staat: studio-opnames, videoclips, optredens op Genk on Stage (Villa Cité) en op Absolutely Free Festival (AFF). “Bovendien beschikken we ook over een jamcaravan”, geeft Don Luca nog mee. “Bij zomers weer kunnen we zo buiten wat muziek maken.”

Vanaf 27 april start het project en negen weken lang kunnen jongeren werken aan hun lyrics, performance en beats. Iedere zaterdagnamiddag komt het ‘Genkster Squad’ dan samen in het Hiphophuis, onder de fietsenstalling van jeugdcentrum Rondpunt 26. “Het exacte uur is nog niet bekend, dat zal ongeveer ’s middags zijn. Maar we doen nog de nodige promo, onder andere met een video-oproep.”