Nieuw in de Scene: Hakim

Het Gentse hiphoplabel telt er nu officieel een nieuwe rapper bij: Hakim Carpentier (19).

Bovendien komt zijn EP 9Militia uit op 17 mei en is dan gratis te downloaden. Hakim: “De EP bevat 9 nummers en er volgen enkele videoclips. Mijn releaseparty houd ik op 24 mei in Café Charlatan. Voor heel het project komt nog de nodige promo.”

Sinds afgelopen zomer trad Hakim mee op als backing MC. In die maanden begeleidden de rappers van Rauw & Onbesproken hem naar zijn solodebuut. “Toen ik op Grasroots het voorprogramma deed van Per.verz merkte Renz me op en zo ben ik bij Rauw & Onbesproken terechtgekomen. Wij zijn trouwens al even geen rapgroep meer, maar een hiphoplabel. ”

“Jullie gaan nog véél van ons horen. Safi & Spreej effende het pad voor de Vlaamse scene: zij verenigen de verschillende accenten en brachten rap van eigen bodem op de radio.”

De  9Militia staat voor ‘Gents volksfront’ en de nummers bevatten allemaal een ander thema. “Onder meer Froze en Fatih namen me onder hun hoede en zo kon ik mijn eigen sound creëren.” Hakim verheugt zich enorm op zijn eerste wapenfeit. “Jullie gaan nog véél van ons horen. Safi & Spreej effenden het pad voor de Vlaamse scene. Safi komt uit Mechelen en Spreej is van Gent: zij verenigen de verschillende accenten en brachten rap van eigen bodem op de radio.”

Vier producers werkten aan zijn EP. “De Nederlandse heeft een heel harde stijl, de twee Zweden brengen trapinvloeden en daarnaast hoor je A3 (die ‘Ho’s en Bling Bling’, produceerde) met zijn handelsmerk.”

flus-hakim-met-flus-logo