Ook de Belgische hiphop is in de ban van de Rode Duivels

Na twaalf jaar nemen de Rode Duivels nog eens deel aan het WK. De komende weken draait alles rond hen en ook enkele Belgische hiphopartiesten zetten de nationale ploeg in de kijker. Verschillende artiesten waagden zich aan hun eigen WK-lied. FLUS maakte hieronder een compilatie.

UPDATE: Na “Binneuh” brengt Halve Neuro weer een nieuwe ode aan ons Belgisch elftal namelijk “Origigi”.

Nesra, een rapper uit Dworp (Vlaams-Brabant) solliciteerde via deze videoclip voor een plaats in het Belgisch elftal.

Vincent Kompany heeft aan Kain zijn persoonlijke anthem te danken. Deze track is afkomstig van zijn opkomende mixtape, “Fort Malines”.

Halve Neuro bracht in maart vorig jaar al “Binneuh!” uit.

Ook de Franstalige hiphop bleef niet afwezig. Zo brengt SAAD een heel mooi en duidelijk signaal via deze sterke video genaamd “Belgique en force (België sterkste)” . In de video hamert hij erop dat de Rode Duivels een eenheid creëeren in het land, tussen Wallonie en Vlaanderen en tussen autochtonen en allochtonen.

Ook uit het kamp van Eigen Makelij is een WK-lied. Saalk droomt van de werelbeker en liet zich voor “Wij gaan naar Brazil” inspireren door de legendarische WK-commentator Rik De Saedeleer.

Onlangs bracht Zigsag van C-Rieus de video “België” uit. Ook Kain doet mee, zo duikt hij voor de tweede maal in deze lijst. Voor de video gingen ze tijdens de oefenmatch tegen Tunesië tussen de Belgische supporters filmen.

De kers op de Braziliaanse taart is natuurlijk het officiële WK-lied voor de Rode Duivels dat werd verzorgd door onze nationale held  Stromae. Eerder konden we hier al een video van bekijken en op de eerste matchdag voor België bracht hij ook de officiële video uit.