Tourist LeMC – Bilan

Vanaf vrijdag 28 maart is de gloednieuwe ep van de Antwerpse Tourist LeMC verkrijgbaar. Op de ep “Bilan” staan drie nummers die niet eerder te horen waren. 

Tourist is inmiddels volop bezig met de afwerking van zijn tweede album. Deze ep geeft een voorsmaakje. Tourist Lemc: “De drie tracks hebben een zeer uiteenlopende stijl gaande van echte hiphop naar kleinkunst en een wat luchtiger popnummer.”

In “Bilan” bekijkt Tourist de stand van zaken in zijn leven. “Ik maak een balans op. ‘In Huwelijk van de Toekomst’ zing ik over de multiculturele samenleving. In mijn ogen is die niet mislukt. Volgens sommige rechtse stemmen wel. Ik ben nochtans opgegroeid tussen verschillende culturen en ben uiteindelijk gehuwd met een meisje van andere origine. Veel mensen beseffen het nog niet, maar dit is het huwelijk van de toekomst.”

In “Verhalen van de Wijk” spreekt Tourist over zijn (Antwerpse) wijk ‘de Seefhoek’, maar vooral over de mensen die er wonen. “Het is een wijk met de grootste verscheidenheid aan bewoners van heel Antwerpen. Iedereen heeft er zo zijn eigen problemen, dikwijls dezelfde problemen als een ander. Van welke cultuur ook, elk is op zoek naar het geluk, naar een mooi leven. Ik haal twee verhalen aan. Ik luister naar de grijze ogen, en de bruine.”

“Bilan” kan hieronder gestreamd worden via Spotify en is terug te vinden op iTunes.