Shockproof brengt tweede soloplaat “Versterking” uit

Zijn nieuwe plaat heeft een enkele jazz- en elektro-invloeden: vroeger zat de Mechelaar nog in een experimentele band. “Jazz heeft me een betere rapper gemaakt”, vindt Wietse Van Dale (Schockproof).

“Dankzij de gedurfde improvisaties kan ik nu nog meer mijn teksten kwijt”, zegt Shockproof, die met het soloalbum terugkeert naar zijn hiphoproots.

Afwisselende sound

In 2010 verzorgde hij nog de vocals bij STUFF: de band rond topdrummer Lander Gyselinck. Daar haalde Van Dale de inspiratie voor zijn nieuwe album, waarin hij met artiesten uit diverse genres een afwisselende sound brengt. “Niet dat ik hiphop beu ben. Maar ik wil het genre verrijken met andere instrumenten in plaats van enkel het refrein met strofes te combineren. Die mix is vrij nieuw. Zo hoop ik ook mijn graantje mee te pikken in de hiphopscene die flink evolueert.”

flus-shockproof-flyer-foto

Vlaams freestylekampioen 2006

De rapper staat overigens al bekend vanwege zijn scherpe delivery. In 2006 werd hij Vlaams freestylekampioen en met de groep PT Crew bracht hij drie albums uit. In 2008 ging hij voor het eerst solo en dat resulteerde in het jazzy album ‘Controverzen’ (geproducet door Mellow P.). Die jazzlijn trekt hij nu door in ‘Versterking’. “Ik hoop alvast op een mooie zomer: enkele optredens in Mechelen, Gent en eventueel nog in andere steden.”

Op 26 april geeft Shockproof zijn releaseparty in club Kamikaze (douaneplein Mechelen). In afwachting daarvan lanceert de rapper nog twee video’s. Een videoclip van een track die niet op de plaat staat en een reportage over hoe een nummer tot stand kwam.

flus-cover-shockproof-2013

1. Zwag Liever
2. Elektriciteit ft. Gertjan Alkemade (bas)
3. Drums en bassen (radio edit)
4. Genghis Kahn ft. Gertjan Alkemade (bas)
5. Versterking
6. Superslecht
7. Bruggenbouwer ft. Bart Maris (trompet)
8. Vijf voor ft. Thomas de Smedt (sax)
9. Redbull ft. Andrew Claes (sax)
10. Shocktherapie ft. AndrewClaes (sax)
11. Drums en bassen (rave edit)